klimaat

Het weer in Nieuw-Zeeland is heel wisselvallig. Ze gebruiken zelf het gezegde vier seizoenen in één dag en dat mag je ook letterlijk nemen. Je kan je hier best qua kledij dan ook altijd op voorzien. Op minder dan een uur kan het weer er al helemaal anders uitzien.                              
 
Seizoenen  
De Seizoenen zijn het tegenovergestelde van België. Als het hier zomer is, is het daar winter en vice versa. Van oktober to April heb je er mooi gematigd weer tussen 21° en 28°C. In het Noorden kan zal de temperatuur hoger liggen dan in de koele bergen. Tussen december en februari is het schoolvakantie in Nieuw-Zeeland en is het er erg druk. Als je in deze periode gaat is het aan te raden hotels, campings en attracties op voorhand te boeken. Buiten deze maanden zal je altijd wel nog een plaatsje vinden en kan je in de meeste gevallen beter ter plaatse het weer afwachten. In de winter is het er gemiddeld tussen 10° en 15°C en is het er dan weer geweldig voor wintersporten. Je moet dan wel goed opletten als je wilt gaan kamperen, want niet alle campings hebben altijd warm water. 

Regio's
Ook al is het weer er erg wispelturig, toch zijn de verschillen tussen de regio's groot. Het Noordeiland en het noorden van het Zuideiland zijn zonniger dan de rest van het land. De Westkust krijgt meer regen over zich heen dan de Oostkust en in het uiterste zuiden is er dan weer veel wind. Welk seizoen je ook zelf kiest om af te reizen, voorzie zeker ook kledij om de weersgrillen te doorstaan.

Extra informatie over het huidige weer kan je vinden bij MetService.


0 reacties:

Een reactie posten

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | LunarPages Coupon Code